neděle 10. května 2015

Proč je dobré používat kančí či veganský kartáč a jak se s ním česat

1. Kartáč přirozeně kondicunuje vlasy – v tomto případně dokáže kartáč zcela nahradit kondicionér, jehož účelem je dodat vlasům lesk a zlepšit texturu vlasu. Jedinečná struktura štětin dokáže rozprostřít sébum (vlasový maz) od kořínků až do celé délky vlasu. Tím že dokáže každý vlas potřít malým množstvím séba, dokáže si kartáč poradit se suchými vlasy a dodat vlasům lesk.

2. Štětiny redukují krepatění vlasů – vlasové sébum je neúčinnějším bojovníkem proti krepatění. Pravidelným kartáčováním vlasů brzy docílíte velkého zlepšení v případě krepatění vlasů.

3. Štětiny stimulují pokožku hlavy – štětiny dokáží stimulovat krevní oběh u vlasových folikul a posílit tak růst vlasů.

4. Nebudete potřebovat žádné další výživné prostředky na vlasy – pravidelné kartáčování zajistí, že vlasy budou zdravější a jemnější, nebudete tedy potřebovat žádné kondicionéry nebo vlasová séra.

5. Prodloužíte intervaly mytí vlasů.


Jak si správně kartáčovat vlasy


Kartáčujte vlasy suché – předcházejte kartáčování mokrých vlasů – zabráníte tak jejich lámání a nedokonalému rozprostření séba.

Nejprve vlasy důkladně rozčesejte – kartáč vaše vlasy nerozčeše, naopak je může více zacuchat, pokud je předem nerozčešete např. dřevěným kartáčem s širokými zuby.

Vždy kartáčujte vlasy od kořínků ke konečkům – každý tah kartáče začínejte vždy u pokožky hlavy a pokračujte po délce vlasu. To zajistí rozprostření séba a dodá vlasům lesk.

Kartáčujte vlasy nikoliv naráz, ale v jednotlivých částech. Je dobré si vlasy rozdělit na několik úseků a každý důkladně prokartáčovat. Začněte v předklonu na dolní části hlavy, pak se narovnejte a pokračujte ve směru růstu vlasů.

Nezapomínejte kartáč pravidelně čistit. Nejlépe po každém kartáčování nebo alespoň po každém dni.

Vlasy důkladně pročešte např. dřevěným hřebenem, který je k vlasům šetrný.

Pokud narazíte na zacuchání, nerozčesávejte ho hřebenem, ale jemně prsty, aby jste vlasy nepolámaly.

Poté, co jsou vlasy důkladně pročesané, začněte s kartáčováním.

Vždy začínejte v předklonu a kartáčujte vlasy od kořínků ke konečkům.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky

Designed ByBlogger Templates