pondělí 5. prosince 2016

Začínáme s no poo

Začátky bývají těžké, na to je třeba se předně připravit, ale zase na druhou stranu, ne u každého.
Jak už se rozhodnete jít do no poo, obrňte se trpělivostí a zkuste vydržet alespoň 2 měsíce. Výsledky se u každého dostavují individuálně a nelze jednoznačně říci, za jak dlouho se vaše vlasy dostanou do původní “podoby” a zbaví se pozůstatků chemie, které na nich uvízly.

Důležité je nevzdávat se po prvních neúspěchu. Metod no poo je více a pokud Vám nesedne jedna, zkuste jinou. Na každý typ vlasů totiž platí něco jiného.

Prvně se zbavte veškeré vlasové chemie, klidně si ji zavřete někam do šuplíku, ale nemějte ji na očích, ať vás neláká v případě nezdaru po ni sáhnout. Dlouhovlásky mají navíc výhodu v tom, že mastnější vlasy se dají vždy stáhnout do culíku a vy je tak nemusíte mýt hned druhý den. Krátkovlásky mají na druhou stranu výhodu v tom, že krátké vlasy se snadněji udržují a lehčeji myjí.

Jak tedy začít? Pokud se rozhodnete pro no poo, zkuste si předem prostudovat, jaká no poo metoda by se vám zamlouvala a pořídit si menší množství no poo prostředků. Vyvarujte se toho, abyste začínali se sodou a octem. Výsledek někdy bývá super, ale vaše vlasy budou trpět. Budou přesušené a časem by se to na nich podepsalo. Zkuste raději sáhnout po něčem pro vlasy přirozenějším.

Co máte doma?
Vajíčko, žitnou mouku, kvásek - všechny tyto produkty se dají k mytí vlasů použít. Jen každý na ně reaguje jinak. Často pak dochází k tomu, že u těchto surovin přestane po čase no poo “fungovat”. Pak je dobré kouknout po něčem jiném a vlasům dopřát změnu. Předem upozorňuji, že nemám valné zkušenosti ani s jedním, tak vám v těchto metodách neporadím. 

Co můžete použít dále?
Marocký jíl - jemně rozemletá hornina přímo z Maroka, kterou místní ženy využívají již po staletí. Má hodně výživných látek a dá se skvěle doplňovat další marockým zázrakem, a to arganovým olejem, který je pro vlasy jak stvořený. A pokud ho budete pravidelně užívat i na pleť, dopřejete ji tu nejlepší péči. Po použití marockého jílu nezapomínejte na kyselý oplach (z citronu nebo jablečného octa). Případně zkuste Amlu (indický bylinný prášek, o kterém se budu zmiňovat níže) - lžíci můžete přimíchat rovnou k jílu a máte šampon i kondicionér v jednom. Někomu nesednou kyselé oplachy, tak je zkuste nahradit oplachy bylinnými - široký výběr bylinek máme i u nás. Pro začátek vám bude stačit 100 g nebo 250 g jílu a nejmenší balení arganového oleje.

Indické bylinné prášky - jedná se o jemně mleté prášky z rostlin blízkých vlasům z Indie. Na mytí jsou nejlepší Reetha nebo Shikakai, případně kombinace obojího. Obsahují látky, které dokáží vlasy umýt stejně jako šampon. Někomu budou vyhovovat již takto samotné. Pokud máte po nich však pocit hrubých či špatně rozčesatelných vlasů - doplňte je o “kondicionér”, např. Amlu. Amla je indický angrešt, který obsahuje vysoké množství vit. C, je tedy kyselý a vyrovná na závěr pH vlasu. Indické bylinky jsou samy o sobě skvělé, lze jich spousty kombinovat dohromady a samy budete výsledkem překvapeni.

Směs indických bylinných prášků - pokud nechcete nebo se bojíte míchat prášky samy - zvolte směsi indických prášků. Na výběr máme směs ze 17 a 36 bylin. Prášek jednoduše smícháte s vodou, nanesete na vlasy, necháte 10 minut působit a opláchnete vodou. Sama směs už obsahuje mycí složku i složku kondicionéru.

A rada na závěr? Nebojte se zeptat. Klidně mi napište na fb zprávu a to zde:
https://www.facebook.com/nopooshop.cz/ nebo mail na info@nopooshop.cz . A věřte si, že to půjde, pak už se k chemii nikdy nevrátíte.

Šárka


Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky

Designed ByBlogger Templates